Partiledartalen i Almedalen – Godkänt, varning eller underkänt?

Hur prioriterad är bostadsfrågan? Vi har lyssnat, bedömt och gett godkänt, varning eller underkänt till partiledartalen under årets Almedalsvecka.

jagvillhabostad.nu var på plats i Almedalen och vi undrade såklart hur många (om någon) av partiledarna som skulle lyfta den pågående bostadskrisen, nämna ungas situation på bostadsmarknaden eller kanske till och med presentera bra och konkreta bostadspolitiska förslag i sina partiledartal.

Totalt fick 1 av 8 partiledartal godkänt (Nooshi Dadgostar, V), 7 av 8 fick underkänt (resten), ingen nämnde ungas situation på bostadsmarknaden, och bara 1 (Nooshi Dadgostar, V) gav konkreta bostadspolitiska förslag.

Svaret på frågan hur prioriterad bostadsfrågan verkar vara fick därmed ett tydligt svar: Så oprioriterad att man kunde tro att bostadsbristen var ickeexisterande, hemlösheten obefintlig och att det helt enkelt fanns nåt för alla på Sveriges bostadsmarknad.

Men så vet vi ju att det inte är. Vi har fortfarande jobb att göra.