Vad händer med hyran?

Livesamtal om hyresförhandlingarna

Inför årets hyresförhandlingar har Fastighetsägarna gått ut och krävt en 12% chockhöjning på många håll i landet. Vad betyder det i praktiken? Om vi utgår från den genomsnittliga hyran för en trea i Sverige, som ligger på cirka 7 800 kr, skulle en 12% höjning innebära en ökning på hela 936 kr per månad. Det är inte en obetydlig summa, och i storstäderna är hyrorna dessutom ofta betydligt högre. 

För många av oss unga vars ekonomi redan är tight skulle detta tvinga oss att göra svåra val. Kanske måste vi avstå från att köpa månadskort för kollektivtrafik, strama åt vår matbudget, eller kanske t.o.m. behöva flytta.

Ställ dina frågor om hyresförhandlingarna – Kom på vår instalive!

På torsdag den 12 oktober kl. 17.00 bjuder vi in till ett Instagram live-samtal om hyresförhandlingarna med vår förbundsordförande Alexander och Ola Palmgren från Hyresgästföreningen. Vi pratar om hur unga påverkas och du får såklart chans att ställa alla dina frågor.

Har du inte möjlighet att Du får också gärna skicka in frågor på förhand till malva@jagvillhabostad.nu, eller i ett DM på Instagram.