Praktik inom påverkan på jagvillhabostad.nu hösten 2024

Vill du vara med och sprida kunskap om bostad som mänsklig rättighet? Vill du lära dig mer om påverkansarbete, projektledning och strategisk kommunikation? Vi söker nu en praktikant till höstterminen 2024 med fokus på påverkan. 

Om jagvillhabostad.nu

jagvillhabostad.nu är Sveriges enda bostadspolitiska förbund för unga. Vårt viktigaste uppdrag är att stå upp för alla ungas rätt till en trygg bostad genom att bevaka och agera utifrån ungas behov, rättigheter och intressen. Det gör vi genom våra tre verksamhetsområden; upplysning, utbildning och påverkan. Vi är partipolitiskt och religiöst obundna och vår verksamhet vilar på feministiska, antirasistiska och demokratiska principer med hänsyn till klimat och miljö. Läs mer om oss på www.jagvillhabostad.nu

Om praktikplatsen

Praktiken kommer att följa en tydlig arbetsplan med målsättningar som vi gemensamt formulerar i början av praktikperioden. Som praktikant kommer du arbeta nära din tilldelade handledare och delta i det löpande operativa arbetet samt tilldelas mindre projekt som du som praktikant genomför under handledning. Inom påverkan innebär det exempelvis att delta i arbetet med politiska evenemang, rapporter, politiska kampanjer, press och extern kommunikation.

Praktiken sker på heltid och vi ser helst att praktikperioden är en termin. Vårt kansli består av en kanslichef, en kommunikatör och en verksamhetsutvecklare. Vi finns på plats i Göteborg men det är möjligt att göra praktiken på distans från en annan ort. Vi har stor vana av att arbeta digitalt och kansliet arbetar hybrid. Resor inom landet kan förekomma. 

Kvalifikationer 

Vi söker dig som har lätt att samarbeta med andra, ett genuint intresse av att utvecklas inom området, har initiativförmåga och eget driv samt delar vår värdegrund. Vi vill att du:

  • Studerar en relevant utbildning inom exempelvis samhällsplanering, statsvetenskap, kommunikation, journalistik, webb eller liknande
  • Befinner dig i slutet av din utbildning 
  • Gör praktik inom en utbildning som är studiemedelsberättigad då praktikplatsen är oavlönad

Meriterande för praktikplatsen

  • Erfarenhet av politiskt engagemang och/eller erfarenhet av engagemang i ideell organisation 
  • Kunskap om bostadsfrågor 
  • Kunskap om sociala utmaningar, intersektionella perspektiv och mänskliga rättigheter

Ansök genom att mejla ett ansökningsbrev och CV till praktikant@jagvillhabostad.nu senast 8 juni. Ange vilken praktikplats du söker genom  att skriva “praktik påverkan” eller “praktik verksamhetsutveckling” i ämnesraden samt skriv varför du söker praktikplatsen och vad du hoppas på att utvecklas inom genom en praktik hos oss. Intervjuer hålls löpande så tveka inte att skicka in din ansökan så snart du har möjlighet. Vid frågor mejla praktikant@jagvillhabostad.nu.