Praktik inom verksamhetsutveckling på jagvillhabostad.nu hösten 2024

Vill du vara med och stärka vårt arbete för bostad som mänsklig rättighet? Vill du lära dig mer om organisering, folkbildning och projektledning? Vi söker nu en praktikant till höstterminen 2024 med fokus på verksamhetsutveckling. 

Om jagvillhabostad.nu

jagvillhabostad.nu är Sveriges enda bostadspolitiska förbund för unga. Vårt viktigaste uppdrag är att stå upp för alla ungas rätt till en trygg bostad genom att bevaka och agera utifrån ungas behov, rättigheter och intressen. Det gör vi genom våra tre verksamhetsområden; upplysning, utbildning och påverkan. Vi är partipolitiskt och religiöst obundna och vår verksamhet vilar på feministiska, antirasistiska och demokratiska principer med hänsyn till klimat och miljö. Läs mer om oss på www.jagvillhabostad.nu

Om praktikplatsen

Praktiken kommer att följa en tydlig arbetsplan med målsättningar som vi gemensamt formulerar i början av praktikperioden. Som praktikant kommer du arbeta nära din tilldelade handledare och delta i det löpande operativa arbetet samt tilldelas mindre projekt som du som praktikant genomför under handledning. Inom verksamhetsutveckling innebär det exempelvis att delta i arbetet med våra lokalavdelningar, utbildningar, upplysande material, evenemang för ideellt engagerade, kampanjer och intern kommunikation. 

Praktiken sker på heltid och vi ser helst att praktikperioden är en termin. Kansliet finns på plats i Göteborg men det är möjligt att göra praktiken på distans från en annan ort. Vi har stor vana av att arbeta digitalt och kansliet arbetar hybrid. Resor inom landet kan förekomma. 

Kvalifikationer 

Vi söker dig som har lätt att samarbeta med andra, ett genuint intresse av att utvecklas inom området, har initiativförmåga och eget driv samt delar vår värdegrund. Vi vill att du:

  • Studerar en relevant utbildning inom exempelvis samhällsvetenskap, sociologi, globala studier, genus eller liknande
  • Befinner dig i slutet av din utbildning 
  • Gör praktik inom en utbildning som är studiemedelsberättigad då praktikplatsen är oavlönad

Meriterande för praktikplatsen

  • Erfarenhet av engagemang i ideell organisation som förtroendevald eller volontär
  • Erfarenhet av att leda och organisera andra ideellt engagerade
  • Erfarenhet av att anordna/hålla utbildning eller andra evenemang 
  • Kunskap om sociala utmaningar, intersektionella perspektiv och mänskliga rättigheter
  • Kunskap om bostadsfrågor

Ansök genom att mejla ett ansökningsbrev och CV till praktikant@jagvillhabostad.nu senast 8 juni. Ange vilken praktikplats du söker genom  att skriva “praktik påverkan” eller “praktik verksamhetsutveckling” i ämnesraden samt skriv varför du söker praktikplatsen och vad du hoppas på att utvecklas inom genom en praktik hos oss. Intervjuer hålls löpande så tveka inte att skicka in din ansökan så snart du har möjlighet. Vid frågor mejla praktikant@jagvillhabostad.nu.