Det går visst att bygga billigt!

Kommunalrådet och ordföranden i stadsbyggnadsnämnden i Malmö stad, Anders Rubin (s), säger till City Malmö/Lund att det är i stort sett omöjligt att bygga billiga hyresrätter. Men det stämmer ju inte alls! Jagvillhabostad.nu har genom våra byggprojekt, bland annat det pågående samarbetet med Stockholmshem och AQ Arkitekter om knappt 100 kostnadseffektiva, yteffektiva hyresrätter i Råcksta med unga som målgrupp, visat att det går finfint att bygga hyresrätter där hyran inte behöver bli särskilt hög.

Jagvillhabostad.nu kan tipsa om att anlita små byggföretag i stället för någon av de fyra byggjättarna. En studie från KTH visar att de bygger mer än 20 % billigare och är fenor på att få lönsamhet i byggandet av hyresrätter. Ta också del av vår samlade kunskap om att bygga för unga på byggmer.nu!